Skip to main content

Energie

By Geen categorie
Energie Je zou het bijna vergeten, maar de geopolitieke spanningen zetten ook druk op de relatie tussen de Europese Unie en India. Meer dan ooit ziet de EU in India een aantrekkelijke bruid, die tegenwicht kan bieden aan de economische en politieke opmars van China...
Lees meer

Nieuwsbrief december 2022

By Nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief een update over de activiteiten van Solidair met India. Onze directeur Anja Bekkers doet verslag van haar bezoek aan de projecten in oktober. Verder een overzicht van de lopende en afgesloten projecten in 2022. En natuurlijk aandacht voor de projecten waarvoor we uw hulp nodig hebben. Helpt u ons helpen?

Lees meer

India to the max

By Geen categorie
Mooi verhaal in d'n HaDeejer waarin onze directeur Anja Bekkers vertelt over haar bezoek aan de projecten in India. Ze maakte een reis van maar liefst 7.000 km en is onder de indruk van de bevlogen projecthouders, die elke dag hun schouders zetten onder onderwijs,...
Lees meer

Bezoek aan Indara – Mirpur – Ghosi in het noorden van India

By Projecten, Reisverslagen

We bezoeken drie scholen, plus een medische post met verloskamer en apotheek die ondersteund worden door Solidair met India. Fijn voor eerste hulp aan de schoolkinderen en onmisbaar in het kleine dorp: de hele bevolking heeft er plezier van. Leerlingen komen uit de hele regio, maar er is geen openbaar vervoer op het platteland. Dus gele schoolbussen zorgen voor vervoer en daarnaast is er een meisjes- en een jongensinternaat, waar ze…

Lees meer

‘Kloostergasten’ op tv: Thomas Cammaert in gesprek met abt Denis Hendrickx

By Algemeen, Organisatie

Wat een mooie tv uitzending van Kloostergasten op zondag 18 september op NPO2. Acteur Thomas Cammaert gaat in de prachtige tuin van de Abdij van Berne met abt Denis Hendrickx in gesprek. Onder meer of de Norbertijnen in de abdij openlijk homoseksueel kunnen zijn.
Op deze fijne plek is ons kantoor en ondersteunen we met Solidair met India concrete projecten voor kansarme groepen in India op het gebied van onderwijs, coöperatie, microkrediet, gezondheidszorg en werkgelegenheid.

Lees meer

Straatkinderen op het rechte pad

By Algemeen, Organisatie

Gebrek aan respect voor de rechten van minderjarigen die de wet overtreden, leidt er vaak toe dat rechtssystemen hen minder beschermen dan volwassenen. Om ze weer op het rechte pad te krijgen, heeft Fr. Antony in 2000 het ‘ECHO Center for Juvenile Justice’ in Bangalore opgericht.

Lees meer

De kracht van ondernemerschap

By Algemeen, Organisatie

In 2008 strijken rondtrekkende stammen neer in de bossen vlakbij de priorij van Mananthavady in Kerala, India. Aan de rivieroever raakt Father Jose Chempu met ze aan de praat. Als hij mee loopt naar hun tijdelijke hutjes in de rimboe, ziet hij onder welke erbarmelijke omstandigheden ze leven. Hij besluit te gaan helpen.

Lees meer
Nieuwsbrief Solidair met India juli 2022

Nieuwsbrief juli 2022

By Algemeen, Organisatie

In deze nieuwsbrief een update over de activiteiten van Solidair met India in het eerste half jaar 2022, waarbij de opstart van activiteiten na corona een grote rol speelt. Even voorstellen: nieuwe penningmeester – Jan Braat en nieuwe project coördinator in India – Fr. Raimant Prahabar. En de samenvatting van de Jaarrekening 2021.

Lees meer

Update vanuit het bestuur

By Algemeen, Organisatie

Voorzitter Antoine Wintels vertelt over wat het bestuur van de stichting Solidair met India bezig houdt. “Het ‘normale’ leven keerde de afgelopen maanden ook in India weer terug. Vorig jaar werden we geconfronteerd met de ingrijpende gevolgen van COVID. Noodgedwongen hebben we veel ondersteuning moeten bieden aan directe hulp, simpel maar pijnlijk genoeg om te kunnen overleven. Gelukkig is het ergste achter de rug en zijn we weer volop aan de slag met de ondersteuning van ontwikkelingsgerichte projecten voor de allerarmsten op educatief, medisch en sociaal vlak.”

Lees meer