Nieuwe penningmeester: Jan Braat

2022.04.01_Jan Braat_Penningmeester_foto


Vanaf 1 april neemt Jan Braat de rol van penningmeester van Solidair met India op zich, als opvolger van Martin de Visser. Wie is hij en wat is zijn achtergrond?

Jan Braat is geboren en getogen in Brabant en woont in Heeswijk-Dinther: “Ik ben 72 jaar, getrouwd met Rieky en wij hebben twee kinderen en vier kleinkinderen. Fietsen, wandelen, tuinieren en reizen zijn onze favoriete bezigheden.”

Van huis uit is hij registeraccountant. Jan: “Tijdens mijn werkzame leven heb ik bij Philips en later bij NXP, diverse functies in de financiële sector vervuld. Voor mijn werk hebben wij enkele malen voor langere tijd gewoond in het buitenland (Mexico, Hong Kong en China).”

Na zijn pensionering is hij op zoek gegaan naar activiteiten, om op een zinvolle manier de vrije tijd die ontstond in te vullen. “Ik ben toen begonnen als penningmeester van de Vincentiusvereniging in ’s-Hertogenbosch. Na twee bestuurstermijnen was het tijd voor iets anders”, aldus Jan.

Sinds april 2022 is hij gestart als penningmeester van de Stichting Solidair met India. Jan: “Met veel plezier ga ik deze nieuwe uitdaging aan en hoop een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de situatie van kansarme groepen in India. Uiteraard samen met andere bestuursleden, directie en vrijwilligers.”

Vanaf 1 april neemt Jan Braat de rol van penningmeester van Solidair met India op zich, als opvolger van Martin de Visser.

Anderen lezen ook