Zon zorgt voor stroom school Sembattu

37511_Sembattu_School_Solar (1)_SMI

Op de Abbot Marcel school in Sembattu valt de stroom regelmatig uit. Dan werken de plafondventilatoren niet meer en wordt het benauwd in de klassen. De kinderen kunnen zich niet concentreren en de leerkrachten kunnen niet meer goed lesgeven. Door de installatie van zonnepanelen op het dak, is de stroomvoorziening nu gegarandeerd en profiteren studenten het hele jaar door van een goede ventilatie van de klaslokalen, zelfs tijdens de extreme zomerdagen. Bovendien bespaart de school elektriciteitskosten.

Directeur van de school Fr. Mariasoosai: “Ons doel is bereikt. In eerste instantie waren we van plan om te investeren in een generator die draait op diesel. Maar na overleg met Solidair met India hebben we in plaats daarvan zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de school. Deze verlagen onze elektriciteitsrekening, want tijdens de schooluren kunnen we nu zonne-energie gebruiken. Door het betere klimaat in de klas blijven 1.400 schoolkinderen beter bij de les.”

De Cardinal Gracious school in de sloppenwijken van Mumbai wil ook groene energie gaan maken. Kijk hier voor meer informatie.

Bron/foto: Solidair met India

Anderen lezen ook