Vastenactie 2023 voor vrouwen en kinderen in sloppenwijken Indore, India

01_Voorlichting-aan-vrouwen-zelfhulpgroep-in-sloppenwijk-Indore_Solidair-met-India_34910

Dit jaar ondersteunen de Norbertijnenparochies en de Abdijkerk van Berne een project dat zorgt voor een betere gezondheid, werk en inkomen voor ruim 455 achtergestelde vrouwen én onderwijs voor 180 kinderen in zes sloppenwijken van Indore. Voor dit project werkt stichting Solidair met India in Heeswijk-Dinther samen met de zusters St. Joseph van Saint Marc.

Voeding en gezondheid
In de sloppenwijken van Indore is het slecht gesteld met de positie van de vrouwen. Ze zijn ongeletterd en hebben geen enkele vorm van onderwijs gehad. Hierdoor hebben ze onvoldoende inkomsten en gebrek aan voedzaam eten, waardoor gezondheidsproblemen ontstaan. Als kostwinner van het gezin doen ze vaak huishoudelijk werk en worden ze uitgebuit door de huiseigenaar. Thuis worden ze mishandeld door hun man, die vaak verslaafd is aan alcohol, drugs en/of gokken. Rondom het huis is vuil water een broedplaats voor muggen.

Training, werk en inkomen voor vrouwen
Dit project zorgt voor de ontwikkeling en zelfredzaamheid van deze vrouwen door het opstarten van zelfhulpgroepen. Hier krijgen ze trainingen in persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, voeding en hygiëne. Via microkredieten helpen we vrouwen om een fatsoenlijk inkomen te verdienen, zodat ze economisch onafhankelijk worden en hun gezin kunnen onderhouden. Ook volgen ze een vakopleiding, bijvoorbeeld tot kleermaker, schoonheidsspecialiste of henna artiest om zelfstandig de kost te verdienen.

Onderwijs voor straatkinderen
Veel kinderen in de sloppenwijken gaan niet naar school. Er is niemand in het gezin die hen motiveert om naar school te gaan: ze worden aan hun lot overgelaten en zwerven over straat. Soms wordt de moeder op zeer jonge leeftijd weduwe, of zijn vader en moeder beiden gestorven en is het kind wees. Zonder voldoende eten, zorg en liefde, komen ze geleidelijk op straat terecht en worden ze meegesleurd in het criminele circuit.

Hulp voor de allerarmsten
Laten we in deze vastenperiode met z’n allen een mooi bedrag bij elkaar brengen. U kunt uw bijdrage overmaken naar  NL 21 INGB 0000 0058 50  t.n.v. Vastenactie, onder vermelding van project  402177  (het nummer van ons Eigen Doel project). Ook kunt u doneren via het scannen van de QR-code.
Of stop uw bijdrage in een envelop en deponeer deze in de brievenbus van de Abdij, Abdijstraat 49 in Heeswijk-Dinther onder vermelding van Solidair met India – Vastenactie 2023.

Namens de vrouwen en kinderen:  enorm bedankt!

Bron en foto’s: Solidair met India

Anderen lezen ook