Nieuw: inkomen verdienen met zonne-energie

38996_Bangalore_Solar houses+water harvesting_20240326 (3)_Solidair-met-India

Vanuit Mysore rijden we naar Hulikere. Dit gebied is erg arm en de mensen leven van astrologie: ze voorspellen de toekomst met papegaaien. Het blijkt een armoedig dorpje zijn op het verafgelegen platteland. In de straten staan kleine huizen van plaatstaal en steen. We maken kennis met een arm gezin dat in een tent woont.

Oma zorgt voor haar dochter die psychisch ziek is plus haar kleinzoon die geestelijk gehandicapt is. Haar andere kleinzoon kwam in 2016 om door een ongeval. Heel tragisch. Samen met hen lopen we naar de bouwplaats van het nieuwe huis dat wordt gebouwd. De aannemer leidt ons trots rond: het ziet er goed uit!

Door installatie van zonnepanelen, zijn ze verzekerd van stroom én leveren ze terug aan de energiemaatschappij. Zo besparen ze niet alleen kosten, maar verdienen ze ook elke maand hun eigen inkomen. Zo besparen ze kosten én verdienen ze elke maand hun eigen inkomen. Bovendien is het huisje voorzien van een regenwateropvangsysteem, zodat ze ook hiermee zelfvoorzienend worden. Een nieuw concept in India, waarmee we overheid en lokale ondernemers willen inspireren.

Voor dit project zoeken we donateurs die houden van slimme innovatie voor betere levensomstandigheden: kijk hier voor meer informatie.

Anja Bekkers, directeur
Werkbezoek projecten maart 2024
Een foto impressie vindt u op Polarsteps

Anderen lezen ook