Trots op diploma Hotel Management College

Solidair-met-India_36922_Bangalore_Echo_Hotel-Management-College_Graduation_20230812 (1).cl

De examens zitten erop en de studenten van het Echo Hotel Management College in Bangalore, India zijn blij dat ze hun diploma in ontvangst mogen nemen. Afgevaardigden van ROC Mondriaan in Den Haag hebben de examens afgenomen en hun vaardigheden in de praktijk gezien. Nu is het tijd voor de diploma uitreiking. De studenten hebben hun beste beentje voorgezet; zijn blij en trots.

Sociale impact
Het studieprogramma is opgezet in samenwerking met ROC Mondriaan in Den Haag. De eenjarige opleiding is vier dagen praktijk in een hotel en/of restaurant plus een dag theorie. Daarnaast is er een driejarige opleiding. Het valt op hoe goed de studenten Engels spreken en hoe ze bezig met de planning van hun toekomst. Van opleiding, naar werk en ambitie om door te groeien. Het is echt een programma dat niet alleen hun eigen leven verandert; zij zijn ook rolmodel voor andere kinderen met een soortgelijke achtergrond.

350 jongeren aan het werk
Deze beroepsopleiding is onderdeel van een rehabilitatieprogramma, waarmee kansarme en kwetsbare jongeren weer op het rechte pad komen. In 2000 heeft Fr. Antony het ‘ECHO Center for Juvenile Justice’ in Bangalore opgericht. Onder zijn bezielende leiding, krijgen ze zorg en bescherming en geeft hij een stem aan duizenden verwaarloosde kinderen via rechtsbijstand, counseling en begeleiding naar van kinderen uit observatiehuizen, opvangcentra en kindertehuizen. ECHO biedt bovendien informeel onderwijs, beroepsopleidingen, arbeidsbemiddeling en follow-ups om de vrijgelaten jongeren te monitoren. Zo zetten ze dagelijks kinderen in hun kracht. In navolging van de succesvolle verkeerspolitie opleiding, is enkele jaren geleden een Hotel Management Programma gestart. Tot nu toe hebben vijf groepen het deze opleiding doorlopen en hebben 350 kinderen hun sociale en financiële positie kunnen verbeteren door de kans te krijgen om geschoold aan het werk te gaan.

Nieuw opleidingscentrum
In 2021 is gestart met de bouw van een nieuw opleidingscentrum met vijf verdiepingen. Hierdoor kunnen de komende vijf jaar maar liefst 750 leerlingen worden opgeleid tot gekwalificeerde werknemers, die goed voorbereid zijn om in hotels en in de dienstverlening aan de slag te gaan. De officiële opening vond plaats op 20 april 2022, waarbij zowel afgevaardigden van de Hindoe gemeenschap, Boeddhisten, Moslims en Christenen aanwezig waren en hun zegen uitspraken. Deze kinderen hebben weer een toekomst.

Rehabilitatie jeugdige delinquenten
De hotelmanagement opleiding is mogelijk gemaakt door cofinanciering. Het gebouw is ingericht als een echt hotel, met op de begane grond een restaurant en een keuken; de receptie, check in en hulp om de bagage naar de kamer te brengen op de derde en vierde verdieping. Er zijn klaslokalen en een auditorium op de eerste en tweede verdieping. Het is smaakvol ingericht, met veel daglicht. Veel studenten zijn wees en gemotiveerd door de overheid / kinderbescherming om aan de hotelmanagement opleiding deel te nemen. Anderen volgen deze opleiding in het kader van het rehabilitatie programma voor jeugdige delinquenten.

Anderen lezen ook