“Via een keten van hulp bereiken we een steeds grotere groep”

11_38913_Mananthavady_Agricultural Assistance_2_20240318_Solidair-met-India

REISVERSLAG – Via microkrediet is kleinschalige landbouw mogelijk voor 25 kleine boeren. Zij worden begeleid door de Sneha Social Welfare Society van de norbertijnen in Mananthavady. De meeste gewassen groeien drie tot zes maanden en worden vervolgens geoogst. Gemiddeld betalen ze eind augustus 25% terug en dan kan de volgende groep starten, zodat weer tien andere gezinnen kunnen geholpen worden om inkomen te verdienen.

Met Fr. Vipin bezoeken we mw. Vinitha die rijst, maïs en tapioca gezaaid en geoogst heeft met het microkrediet wat door onze donateurs is verstrekt. Ook mw. Betty kreeg microkrediet voor de teelt van bananen en passiefruit. Ze pacht land en heeft de gewassen gemengd geplant, zodat ze maximaal gebruik maakt van de grond. We proeven rijpe passievrucht, recht van de boom: heel smakelijk. Ook maakt ze er sap van en proosten we op een goede oogst.

Steeds grotere groep bereiken
Verder biedt Sneha zeventien tribal vrouwen werk en inkomen door de productie en verkoop van kleding, papieren tassen, zeepproducten, oesterzwammen en massala curry poeder. Ze ervaren een hechte team spirit en zijn inzetbaar in alle disciplines. Fr. Vipin: het is zo mooi om te zien hoe we via een keten van hulp een steeds grotere groep bereiken. Bijvoorbeeld: het geld van de donateur wordt via Solidair met India overgemaakt aan Sneha. Wij zorgen hier voor naailes aan een groep vrouwen en na deze training gaan zij een winkel runnen en/of in opdracht naaiwerk thuis verzorgen. Zij geven tevens naailes aan vrouwen in hun omgeving, die ook weer een winkel gaan runnen en/of thuis naaiwerk verrichten. Enzovoort. Deze keten van hulp zorgt voor olievlekwerking, waardoor mensen in een steeds groter gebied zelfredzaam worden.”

Anja Bekkers, directeur
Werkbezoek projecten maart 2024
Een foto impressie vindt u op Polarsteps

Anderen lezen ook

Energie

Je zou het bijna vergeten, maar de geopolitieke spanningen zetten ook druk op de relatie tussen de Europese Unie en

Lees verder »