Beroepsopleiding voor 17 arme studenten in Trichy regio

37513_Sembattu_Higher Studies_Beneficiaries_20240313_Solidair-met-India (6).w

REISVERSLAG – Ik maak kennis met de jongeren waarvan we de komende vier jaar een beroepsopleiding betalen, klik hier voor meer informatie. Het is duidelijk dat ze nooit een (vak-)opleiding na de middelbare school kunnen betalen zonder onze hulp. Ze zijn zeer gemotiveerd, want hierna kunnen ze direct aan de slag met een goede baan, waarmee ze een fatsoenlijk inkomen verdienen. Zo ontworstelen ze zich aan de armoede waarin ze zijn opgegroeid en helpen ze hun familie.

Eén meisje kwam samen met haar moeder. Een jonge man en vrouw kwamen zelfstandig en drie meisjes hebben speciaal vijf uur gereisd om hier te komen vanuit hun dorpje 130 km verderop. En ze reizen uiteraard ook weer terug, daar voel ik me behoorlijk bezwaard over.”

Programma voor 600 schoolkinderen en vrouwen
Dan laat Fr. Selvan zien hoe het Shape Sociaal Centrum jonge leerlingen voorbereid om samen een ‘kinderparlement’ te vormen en om beurten argumenten geven rondom het thema ‘de werkende vrouw’. Daarna gaan oudere leerlingen in debat over de voor- en nadelen van de mobiele telefoon. Zo leren ze goed hun argumentatie voorbereiden en deze vervolgens uit te spreken voor publiek. Tot slot is er een dansoptreden door prachtig geklede meisjes. Meer over dit programma voor 600 schoolkinderen en vrouwen vindt u hier.

Kwetsbare ouderen en hiv patiënten
Onder de schaduw van bomen kijken kwetsbare ouderen en hiv patiënten aandachtig naar dit programma. Ik zie een lach op hun gezicht: mooie afleiding van hun dagelijkse zorgen. Na de optredens deel ik voedselpakketten uit en krijgen de vrouwen lunch, voordat ze weer naar huis reizen. Voor dit project zoeken we donateurs: kijk hier voor meer informatie.

Anja Bekkers, directeur
Werkbezoek projecten maart 2024
Een foto impressie vindt u op Polarsteps

Anderen lezen ook