Beroepsopleiding voor 15 studenten in Kasaragod

37513_Kasaragod_Higher Education_20240320

REISVERSLAG – In de regio Kasaragod ondersteunen we 15 studenten voor vier jaar, zodat ze een vakopleiding kunnen volgen na de middelbare school. Daarmee kunnen ze aan de slag in een goede baan met bijbehorend inkomen. Ik ontmoet twee vrouwen die een opleiding volgen om op de special school les te mogen geven. Ze werkten er al als lerares, maar door toegenomen overheidsvoorschriften, waren ze niet meer bevoegd.

Doorzettingsvermogen
Mw. Sumithra (31) was zo wanhopig dat ze als schoonmaakster aan de slag wilde, als ze maar iets van een inkomen kon verdienen. Haar vader is blind, haar broer heeft zelfmoord gepleegd en haar moeder maakt en verkoopt beedi sigaretten, wat weinig oplevert. Dus haar inkomen is belangrijk om het gezin overeind te houden. Omdat ze haar werk met de kinderen erg goed deed en intelligent is, stelde Fr. Jose voor om deze opleiding te gaan volgen met de garantie dat hij haar na afloop opnieuw in dienst zou nemen. Ze weigerde, wilde bij de kinderen blijven werken. Gelukkig heeft hij haar kunnen overtuigen en zal ze in juni de opleiding afronden. Intussen is ze getrouwd met een lieve, capabele man en heeft ze (ook nog) een baby gekregen die nu 9 maanden oud is. Toch heeft ze haar examens gehaald en de stages voltooid. Petje af voor de inzet en het doorzettingsvermogen van deze dame.

Met diploma weer lesgeven op de special school
De tweede begunstigde is mw. Revathi (28). Ze komt uit een arm gezin, haar broer is gehandicapt (44) en komt hier naar de dagbesteding. Ook zij heeft een onderwijzersdiploma en wilde gewoon met de kinderen blijven werken in plaats van de tweejarige opleiding te gaan volgen. Nu is ze blij dat ze de kans heeft gegrepen en vanaf juli weer les kan geven op deze school.
Fr. Jose: “We gaan kijken of ze in aanmerking komen voor een overheidsbaan als gekwalificeerde onderwijzers voor kinderen met een beperking. Dan gaan ze meer verdienen en kunnen ze beter hun hun gezin en familie onderhouden.”

Anja Bekkers, directeur
Werkbezoek projecten maart 2024

Anderen lezen ook