Sportveld en nierdialyse in Kollam

38012_Kollam_Care Dialyses Patients_20240314 (4)_lr

REISVERSLAG – We vervolgen onze reis met de nachttrein naar Kollam, 11 uur verderop aan de westkust van de deelstaat Kerala. Deze stad is een centrum voor de verwerking van cashewnoten en voor de productie van kokosvezel. Ook de visserij is belangrijk. Met Fr. Abel lopen we naar het nieuwe sportveld, wat ze hebben kunnen aanleggen dankzij onze donateurs.

Sportveld voor jongeren
Enthousiast: “Hier kan de jeugd ’s avonds sporten. Zo hebben ze een veilige plek om samen te komen en kunnen ze hun energie kwijt, in plaats van rond te hangen op straat met alle verslavingen van dien. Kijk: vanavond spelen ze cricket. Hierdoor krijgen ze meer zelfvertrouwen en staan ze open om hun eigen toekomst op te gaan bouwen. Om inkomsten te verkrijgen voor onderhoud, verhuren we het veld overdag aan scholen en clubs. Zoals je ziet is het veld enorm stoffig door het droge weer, terwijl het modderig zal zijn in de regentijd. Daarom willen we een sterk lokaal type gras inzaaien.

Vervoer voor nierdialyse patiënten
We staan vroeg op en halen een patiënte en haar dochter op, die Fr. Abel met de auto naar het ziekenhuis brengt voor nierdialyse om 06.00 uur ‘s morgens. Dankzij onze donateurs hebben ze in 2023 deze auto kunnen aanschaffen. Verder hebben we afgesproken om de lopende kosten van dit project voor vier jaar te ondersteunen. Dit is niet alleen belangrijk voor hen, maar vooral ook voor hun familie.

Voor dit project zoeken we donateurs: kijk hier voor meer informatie.

Anja Bekkers, directeur
Werkbezoek projecten maart 2024
Een foto impressie vindt u op Polarsteps

Anderen lezen ook