Nieuwe voorzitter: Antoine Wintels

Portretfoto van Antoine Wintels

Vanaf 1 september 2021 is Antoine Wintels voorzitter van de Stichting Solidair met India. Hij volgt Alex Peters op die deze taak vijf jaar met veel toewijding heeft uitgeoefend. Wie is hij, wat drijft hem en wat is zijn achtergrond?

Antoine: “Ik vind het een bijzonder mooie opdracht om samen met de andere bestuursleden en met onze directeur Anja Bekkers en het team van actieve vrijwilligers met volle inzet bij te dragen aan de missie van de stichting. In sterke verbondenheid met de Norbertijnen van de Abdij van Berne en met de steun, financieel en moreel, van verschillende trouwe partners.”

Levensloop

Hij vervolgt: “Mijn geboorteplaats is Sambeek waar ik opgroeide in een middenstandsgezin met een kruidenierswinkel en bakkerij, gelegen naast het klooster van de zusters Redemptoristinnen, beter bekend als ‘de rooi nonnen’. Vervolgens ben ik op jonge leeftijd met de familie verhuisd naar het Noord-Limburgse Sevenum. Na het Peelland College in Deurne in Nijmegen heb ik het doctoraal examen Sociale Geografie behaald met als bijvak Geografie van de ontwikkelingslanden. Direct na mijn studie ben ik verhuisd naar Venray en als wetenschappelijk medewerker aan de slag gegaan in Maastricht. Daarna heb ik mijn loopbaan voortgezet bij de Kamer van Koophandel in Venlo en na zeventien jaar de stap gezet om te gaan werken bij de SNS Bank. Na tien jaar heb ik vervolgens met bijzonder veel plezier mogen werken in het middelbaar beroepsonderwijs in de functie van voorzitter van het college van bestuur van het Summa College in Eindhoven, dé mbo-opleider voor de regio Brainport Eindhoven.”

Iedereen recht op uitzicht

Nog altijd woont hij in Venray samen met Toos met wie hij inmiddels 37 jaar getrouwd is. Antoine: “We hebben vier kinderen. Begin 2020 zijn we met pensioen gegaan om meer tijd te kunnen besteden aan onze zes kleinkinderen. Ik heb nu tijd voor mijn hobby’s zoals rennen, fietsen, lezen en brood bakken. Maar vooral is er nu ook extra tijd om maatschappelijk actief te blijven. Na mijn jarenlange inzet voor onder andere ruitersport voor mensen met een beperking, kan ik nu actief aan de slag voor India. Daarmee geef ik concreet invulling aan mijn motto ‘Iedereen recht op uitzicht’.”

Anderen lezen ook