Microkrediet voor bouw huis Perla

38113_Kasaragod_Construction house_20240321_Solidair-met-India (1)

REISVERSLAG – Vanwege de hitte gaan we vroeg in de ochtend naar het huis, dat we dat we dankzij onze donateurs konden laten bouwen voor de familie van mw. Jismy. Drie generaties vrouwen verwelkomen ons: oma (58), moeder (35) en dochter (16). De grond hebben ze toegewezen gekregen van de overheid, ze dragen zelf bij en de rest van de bouwkosten is mogelijk gemaakt door donaties van Solidair met India.

Intussen heeft dit gezin alweer € 2.250,- afgelost van het microkrediet, wat gebruikt zal worden om een ander gezin te helpen met de bouw van een huis. Mw. Jismy: “We zijn zo dankbaar dat we nu een eigen huis hebben, schoon, veilig voor onze opgroeiende dochters en zonder stress of we elke maand de huur kunnen betalen. Dit huis is de hemel op aarde voor ons!

Slangen en zwermen insecten
Via een hobbelroute rijden we naar het tweede huis wat door onze donateurs mogelijk is gemaakt: 10 km verderop, 1 uur met de auto. We zien een groepje witte reigers in de rivier en ook op de rug van koeien. Heel afgelegen in de bossen op de berg woont mw. Sujatha (38) met twee dochters en een zoon. Hij heeft een nierziekte, zijn zusje zit in een rolstoel en heeft drie jaar therapie gehad in de special school.
Ze woonden in een kleine hut met twee kamers van 2 x 2 meter. Regelmatig kwamen er slangen en zwermen insecten binnen. Ook een python wurgslang drong het huisje binnen, heel gevaarlijk!
Haar man werkt als koelie (dagloner) en zij rolt beedi’s, goedkope sigaretten. Naast onze bijdrage in de bouwkosten, brengen ze zelf de grond in en hebben ze het stukje grond verkocht wat destijds als huwelijksgeschenk aan de vrouw is gegeven en de opbrengst geïnvesteerd in het nieuwe huis. Ze gaan nog een afdak maken dat zowel dienst doet als veranda, als het huis koeler zal houden. Vanwege de beperkte inkomsten, zorg voor de kinderen en de ziektekosten hebben ze meer tijd nodig om een deel van het microkrediet terug te betalen.

Anja Bekkers, directeur
Werkbezoek projecten maart 2024

 

Anderen lezen ook