Beroepsopleiding voor 17 arme studenten in de Trichy regio

Soort project: Onderwijs, Werk & Inkomen
Deelstaat: Tamil Nadu
Projectnummer: 37513

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Voor € 900,- per jaar zorgt u ervoor dat één arme student een professioneel vak kan leren.

Vanwege gebrek aan financiële middelen hebben kinderen uit arme gezinnen in het Zuid-Oosten van India geen mogelijkheid om een gedegen beroepsopleiding te volgen. Dit project zorgt ervoor dat zeventien getalenteerde arme studenten (12 meisjes en 5 jongens) in de regio van Trichy / Sembattu (Tamil Nadu) een vakopleiding gaan volgen op het gebied van verpleegkunde, boekhouden, ICT en techniek. Binnen hun mogelijkheden dragen ze zelf bij aan de kosten. De projectleider ter plekke monitort de voortgang van elke student. Na afronding kunnen ze meteen aan het werk om hun eigen inkomen te verdienen.

Tijdens het projectbezoek in maart 2024 India maakte onze directeur Anja Bekkers kennis met de studenten: “Het is duidelijk dat ze nooit een (vak-)opleiding na de middelbare school kunnen betalen zonder onze hulp. Ze zijn zeer gemotiveerd, want hierna kunnen ze direct aan de slag met een goede baan, waarmee ze een fatsoenlijk inkomen verdienen. Zo ontworstelen ze zich aan de armoede waarin ze zijn opgegroeid en helpen ze hun familie. Eén meisje kwam samen met haar moeder. Een jonge man en vrouw kwamen zelfstandig en drie meisjes hebben speciaal vijf uur gereisd om hier te komen vanuit hun dorpje 130 km verderop. En ze reizen uiteraard ook weer terug, daar voel ik me behoorlijk bezwaard over.”

Dit is een project voor vier jaar; de kosten voor 2024 zijn € 15.280,-. Voor € 900,- per jaar zorgt u ervoor dat één arme student een professioneel vak kan leren.

Tamil Nadu

De deelstaat Tamil Nadu – hoofdstad Chennai, voorheen Madras – is gelegen aan de zuidoostkant van India. Het beslaat een gebied van 130.000 km² en heeft een bevolkingsaantal van 63 miljoen. ‘Solidair met India’ ondersteunt in Tamil Nadu ontwikkelingsprojecten voor onder meer ‘dalits’ (‘kastelozen’ of ‘onaanraakbaren’), arme boeren op het platteland en dagloners in de grote steden, zoals in de leerlooierijen van Trichy.