Vervoer van nierdialyse patiënten in Kollam

Deelstaat: Kerala

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

In de deelstaat Kerala lijden 5 miljoen mensen aan diabetes en hoge bloeddruk, wat uiteindelijk leidt tot nierziekten. Volgens de statistieken wachten 1.450 patiënten op een niertransplantatie. Anderen slagen erin om te overleven met regelmatige dialyse, omdat ze geen geld hebben voor de transplantatie. Dan zijn er nog patiënten die geen dialyse krijgen, omdat ze het vervoer naar het ziekenhuis en/of de behandeling niet kunnen betalen. Hierdoor zijn hun longen gevuld met vocht en hebben ze moeite met ademen. Ze worstelen met het leven en zijn een grote zorg voor hun familie. Via dit programma krijgen 40 patiënten begeleiding en sociaal emotionele hulp. Daarmee herstellen ze fysiek en wordt de kwaliteit van leven beter. Voor de meest hulpbehoevende mensen zullen ook dialysekosten worden betaald.

In Kollam en omgeving zijn zijn veel cashewnotenfabrieken waar arme mensen werken. Zij krijgen een minimumloon dat niet kan voorzien in hun dagelijkse uitgaven. Ook de dagloners en vissers hebben geen financiële zekerheid. Dit project helpt hun vader, moeder, broer, zus of echtgenoot met gratis vervoer en indien nodig financiële steun voor nierdialyse in het ziekenhuis. Na de behandeling zijn de patiënten moe en uitgeput, maar uiteindelijk knappen ze er echt van op. Voor henzelf en hun naasten is het een grote opluchting dat ze fatsoenlijk vervoerd worden en onderweg kunnen rusten. Desgewenst kunnen ze hun hart luchten en is er een luisterend oor voor hun zorgen en angsten. Dit biedt troost, verbetert de kwaliteit van leven en de waardigheid van de patiënten in hun laatste dagen. Ze zijn ontzettend dankbaar voor deze hulp.

Dankzij onze donateurs hebben de norbertijnen in 2023 een auto kunnen aanschaffen. Verder hebben we afgesproken om de lopende kosten van dit project voor vier jaar te ondersteunen. Voor 2024 is nog nodig € 1.818,-. U helpt één nierpatiënt voor € 46,

Kerala

In de zuidwesthoek van India ligt Kerala – hoofdstad Thiruvananthapuram – een kleine, dichtbevolkte deelstaat met een oppervlakte van 38.863 km² en een bevolkingsaantal van meer dan 32 miljoen. Kerala is bekend om zijn prachtige, lange zandstranden, afgezoomd door wuivende palmen. Bijzonder aantrekkelijk zijn de alom aanwezige rivieren en kanalen, meren en kreken, de zogenaamde ‘backwaters’. ‘Solidair met India’ ondersteunt in Eravipuram, een kustplaatsje in het zuiden van Kerala, onder meer een kinderhuis voor zwerfkinderen, een opvanghuis voor verwaarloosde vrouwen en projecten ten behoeve van de arme vissersbevolking. In het noordelijker gelegen Wayanad districht hebben de Norbertijnen van Mananthavady initiatieven genomen om de in stammen levende Adivasi te ondersteunen. Zij behoren tot de meest achtergestelde bevolking op het gebied van onderwijs, gezondheid en inkomen. Hiervoor is Sneha Norbertine Charitable Trust opgericht. Door middel van onderwijs en bewustwordingsprogramma’s op dorpsniveau richten zij zich op de zelfbeschikking en zelfredzaamheid van de mensen. Zij ondernemen ook verschillende ontwikkelingsactiviteiten die gericht zijn op verbetering van de levensomstandigheden en het welzijn van de armen en de gemarginaliseerden, ongeacht kaste, kleur, ras of religie.