Meubilair en zonnepanelen voor hotelschool in Mysore

Soort project: Onderwijs, Werk & Inkomen
Deelstaat: Karnataka
Projectnummer: 36400

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Voor € 300,- per student zorgt u dat 15 studenten de komende vijf jaar hier een beroepsopleiding kunnen volgen.

Echo Juvenile Justice zorgt voor opleiding en re-integratie van delinquente jongeren. De Hotel Management School in Mysore (Karnataka) is hiervan een goed voorbeeld. Hier krijgen 15 jong volwassenen gratis een vakopleiding, persoonlijke vorming, sociale vaardigheden, lopen stage in de praktijk en doen examen. Daarna kunnen ze aan het werk en hun eigen inkomen verdienen. Hierdoor hoeven ze niet meer op straat te leven, met alle gevaren van dien.

Momenteel wordt de school uitgebreid met een verdieping op het bestaande gebouw. Deze verdieping bevat tevens gastenkamers voor toeristen en reizigers, zodat de studenten in de praktijk kunnen oefenen. Hiermee wordt inkomen gegenereerd, zodat de school in de toekomst zichzelf kan bedruipen. Er is een flinke groentetuin met veel fruitbomen voor de dagelijkse maaltijden. Ook is er een slaapzaal, een leslokaal, een eetzaal en keuken aanwezig.

Fr. Antony vraagt ons om bij te dragen aan de inrichtingskosten: meubilair zoals bedden, stoelen, tafels; plafondventilators, een restaurant keuken voor practicums, computers en CCTV. Bovendien is er behoefte aan zonnepanelen om minder last te hebben van stroomstoringen en te besparen op energiekosten. Hiervoor is in totaal € 22.800,- nodig. Voor € 300,- per student zorgt u dat 15 studenten de komende vijf jaar hier een beroepsopleiding kunnen volgen.

Karnataka

De deelstaat Karnataka, vroeger bekend als Mysore, ligt aan de westkant van het Deccan Plateau. Met een bevolking van ruim 53 miljoen mensen en een oppervlakte van 192.204 km² behoort Karnataka tot de grotere deelstaten van India. Bangalore, de hoofdstad van Karnataka, is een moderne stad met high-tech industrie. ‘Solidair met India’ ondersteunt ontwikkelingsprojecten onder meer in Bangalore en in achtergebleven plattelandsgebieden van N.R.Pura en Gulbarga. Gulbarga is een zeer arme, achtergebleven regio. Het analfabetisme is hoog. Veel kinderen werken in kleine winkeltjes of in de landbouw.