Toiletten voor meisjes in TVR

Soort project: Onderwijs, Gezondheidszorg, Sociaal werk, Werk & Inkomen
Deelstaat: Tamil Nadu
Projectnummer: 37262

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Voor € 1.000,- voorziet u 200 meisjes van een hygienisch, nieuw toilet

De school in Thiruvetriyur is gevestigd in het achtergestelde platteland van Tamil Nadu, middenin agrarisch gebied. We zijn in 2000 gestart met het bouwen van 1 klaslokaal en in de afgelopen jaren is de school uitgegroeid tot 508 leerlingen. Hun ouders werken als dagloner bij grootgrondbezitters en kunnen amper rondkomen.

De huidige meisjestoiletten zijn toe aan een grondige renovatie, kijk maar naar de foto’s. Vandaar dat ze een nieuw toiletgebouw willen bouwen, waarvan 200 meisjes en 14 vrouwelijke leerkrachten gebruik van maken. Belangrijk voor een goede hygiëne en hun gezondheid, want vanwege de versleten vieze toiletten plassen ze nu in het veld.

Totale kosten zijn € 21.000,-. Nog nodig is € 17.155,-

Tamil Nadu

De deelstaat Tamil Nadu – hoofdstad Chennai, voorheen Madras – is gelegen aan de zuidoostkant van India. Het beslaat een gebied van 130.000 km² en heeft een bevolkingsaantal van 63 miljoen. ‘Solidair met India’ ondersteunt in Tamil Nadu ontwikkelingsprojecten voor onder meer ‘dalits’ (‘kastelozen’ of ‘onaanraakbaren’), arme boeren op het platteland en dagloners in de grote steden, zoals in de leerlooierijen van Trichy.