Avondschool voor 150 kinderen in de dorpen rond Jamtara

Soort project: Onderwijs
Deelstaat: Madya Pradesh

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Voor € 50,- per jaar helpt één kind op deze avondschool.

In de dorpen Paraswara en Jamtara geven professionele leerkrachten dagelijks studiehulp in verschillende vakken aan 100 kinderen van 4 tot 18 jaar. Dit jaar zullen er nog twee extra onderwijscentra voor 50 kinderen worden geopend in twee verder gelegen dorpen. Zij komen naar de avondschool van 17.00 uur tot 19.00 uur voor bijles en huiswerkbegeleiding. Ook krijgen ze wat te eten. Alle leerlingen krijgen één keer per jaar studiemateriaal – notitieboekjes, lei, pen, potloden, puntenslijper, gum, rubber, weegschaal en blokken. Naast de bijles en huiswerkbegeleiding krijgen de kinderen persoonlijke vorming, er worden wedstrijden georganiseerd en ook festivals gevierd.

Deze studiehulp zorgt ervoor dat arme studenten de lessen op school kunnen volgen. Omdat hun ouders geen opleiding hebben gehad, kunnen ze thuis de vragen over de lesstof niet beantwoorden. In hun eenkamerwoning is geen plek om huiswerk te maken.

De jaarlijkse kosten zijn € 6.365,-. Voor 2024 is nog nodig € 4.270,-. U helpt één kind op deze avondschool voor € 50,- per jaar.

Madya Pradesh

Madhya Pradesh, met als hoofdstad Bhopal, gelegen in centraal India, is met een oppervlakte van 308.000 km² en ruim 61 miljoen inwoners, Indiaas derde grootste deelstaat. ‘Solidair met India’ ondersteunt uiteenlopende projecten in Madhya Pradesh, onder meer in Jamtara – de plaats waar de abdij van de Norbertijnen is gevestigd-, de nabijgelegen miljoenenstad Jabalpur en in Indore, eveneens een miljoenenstad.