Sociaal en medisch werk in 120 dorpen rondom Jamtara

Soort project: Sociaal werk
Deelstaat: Madya Pradesh
Projectnummer: 31040

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Met € 350,- ondersteunt u een heel jaar één zelfhulpgroep.

Via dit project zetten de Norbertijnen van Jamtara sociaal werkers in die zorgen voor medische zorg, buitenschools onderwijs voor kinderen die buiten de boot dreigen te vallen en projecten die zorgen voor werk en inkomen in de regio Jabalpur, Madya Pradesh – India.
De jaarlijkse kosten voor dit project zijn € 4.950,-. Voor € 350,- per jaar ondersteunt u één zelfhulpgroep.

Op het platteland in Madya Pradesh heerst enorme armoede. Met dit project worden kastelozen geholpen door buitenschools onderwijs voor hun kinderen. Verder organiseren ze medische kampen om symptomen van tbc op te sporen bij de bewoners van 120 dorpen. Ze werken samen met het dorpsbestuur, de lokale politie, zelfhulpgroepen, religieuze leiders, politieke leiders om tbc uit te roeien. Ze maken dorpsbewoners bewust door advertenties en publicaties in de media en flyers. In dorpshuizen geven ze voorlichting over de symptomen, oorzaken, diagnose en de mogelijkheid tot gratis behandeling door de overheid. Ook bezoeken ze mensen thuis.

Werk en inkomen
Verder helpen ze vrouwen aan werk, zodat ze zelf een inkomen kunnen verdienen voor hun gezin. Ze vormen en begeleiden 14 zelfhulpgroepen, waarin vrouwen geld bij elkaar leggen om samen een bankrekening te kunnen openen en geld te kunnen lenen. Met dit microkrediet helpen de vrouwen elkaar om beurten met het opzetten van een winkeltje, een kapsalon, het kopen van geiten, het maken van bakstenen, het kweken en verkopen van groenten.

Vermiste kinderen opsporen
Ook helpen ze arme dorpelingen om de nodige certificaten van de overheid te krijgen tegen een minimale vergoeding. Dit ervaren ze als een grote steun. Bovendien helpen ze de jeugdpolitie door vermiste kinderen op te sporen en te zorgen voor veilig onderdak. Denk daarbij aan bedelaars, wezen, verstandelijk gehandicapte en verwarde kinderen. 

Madya Pradesh

Madhya Pradesh, met als hoofdstad Bhopal, gelegen in centraal India, is met een oppervlakte van 308.000 km² en ruim 61 miljoen inwoners, Indiaas derde grootste deelstaat. ‘Solidair met India’ ondersteunt uiteenlopende projecten in Madhya Pradesh, onder meer in Jamtara – de plaats waar de abdij van de Norbertijnen is gevestigd-, de nabijgelegen miljoenenstad Jabalpur en in Indore, eveneens een miljoenenstad.