Schoolgeld kinderen in sloppenwijk Ghamapur

Soort project: Onderwijs
Deelstaat: Madya Pradesh
Projectnummer: 31936

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Met € 95,- zorgt u dat een kind een heel jaar naar deze school kan.

De Nirmala Hindi Medium School is in 1955 gestart met het aanbieden van onderwijs voor kinderen uit straatarme gezinnen in de slums van Ghamapur. In 2010 is tevens gestart met Engelstalig onderwijs. Sindsdien hebben duizenden jongens en meisjes hier leren lezen en schrijven, kennis opgedaan en een goede persoonlijkheid gevormd.

Door de Covid-19 lockdown zijn er de afgelopen jaren nauwelijks schoolbijdragen en examengelden binnengekomen, waardoor het lastig is om de lopende kosten van de school te betalen. Met dit project krijgen de onderwijzers en stafleden een fatsoenlijk salaris, zodat ze hun gezin kunnen onderhouden en de kinderen kwalitatief goede lessen krijgen. Momenteel telt de school 980 leerlingen, bij de aanmelding krijgen meisjes voorrang.

De totale kosten bedragen € 32.670,- per jaar. Aan ons wordt een bijdrage gevraagd van € 3.100,-.
Voor € 95,- zorgt u dat één kind naar deze school kan.

Madya Pradesh

Madhya Pradesh, met als hoofdstad Bhopal, gelegen in centraal India, is met een oppervlakte van 308.000 km² en ruim 61 miljoen inwoners, Indiaas derde grootste deelstaat. ‘Solidair met India’ ondersteunt uiteenlopende projecten in Madhya Pradesh, onder meer in Jamtara – de plaats waar de abdij van de Norbertijnen is gevestigd-, de nabijgelegen miljoenenstad Jabalpur en in Indore, eveneens een miljoenenstad.