Schoolbus voor kinderen Abbot Baeten School

Soort project: Onderwijs
Deelstaat: Madya Pradesh
Projectnummer: 31120

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

U helpt vijftien jaar lang één kind elke dag met vervoer van huis naar school en terug voor € 550,-

Mobiliteit vinden wij heel gewoon. Maar wat als er geen (openbaar) vervoer voorhanden is, je wilt naar school en te voet is geen optie? In India biedt een schoolbus uitkomst! Veilig en op tijd van huis naar school en terug: een grote zorg minder voor de ouders. De Abbot Baeten School in Maharajpur is gelegen op het platteland in de regio Jabalpur – Madya Pradesh en heeft dringend twee bussen nodig om de huidige versleten schoolbussen te vervangen. Daarmee krijgen jonge kinderen van de arme tribale gezinnen tot op 25 km afstand van de school (een inclusieve school met 709 kinderen: Hindi, Moslim, Christen) de mogelijkheid om goed onderwijs te volgen, want andere vormen van (openbaar) vervoer ontbreken. Uit ervaring weten we dat deze kinderen erg gemotiveerd zijn om onderwijs te volgen. De huidige bussen zijn overvol, omdat twee bussen die ouder zijn dan 15 jaar niet meer de weg op mogen.
De totale kosten van de twee bussen zijn € 38.412,-. U helpt vijftien jaar lang één kind elke dag met vervoer van huis naar school en terug voor € 550,-

Madya Pradesh

Madhya Pradesh, met als hoofdstad Bhopal, gelegen in centraal India, is met een oppervlakte van 308.000 km² en ruim 61 miljoen inwoners, Indiaas derde grootste deelstaat. ‘Solidair met India’ ondersteunt uiteenlopende projecten in Madhya Pradesh, onder meer in Jamtara – de plaats waar de abdij van de Norbertijnen is gevestigd-, de nabijgelegen miljoenenstad Jabalpur en in Indore, eveneens een miljoenenstad.