Bijdrage kosten internaat Thiruvetriyur

Soort project: Sociaal werk
Deelstaat: Tamil Nadu
Projectnummer: 37274

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Voor € 147,- per jaar geeft u een kind onderdak, voeding, schoolmaterialen en medische zorg.

Momenteel zijn er 57 jongens in het internaat in de leeftijd van 11-15 jaar. Al deze leerlingen wonen ver weg en hebben een zeer arme achtergrond. Er is een toezichthouder aangesteld die de zorg heeft over de jongens. Ook gedurende de studie-uren is hij bij hen om hen te begeleiden en te helpen met de leerstof. In de keuken zijn inmiddels twee koks aangesteld die elke dag een gezonde maaltijd verzorgen voor de kostschoolleerlingen. Meer dan 45 dorpen profiteren momenteel van de kostschool.  De kinderen krijgen kwalitatief goed onderwijs en er wordt goed voor hen gezorgd, waardoor de ouders een zorg minder hebben.

Onze jaarlijkse bijdrage is  € 3.750,-. Voor € 147,- per jaar geeft u een kind onderdak, voeding, schoolmaterialen en medische zorg.

Tamil Nadu

De deelstaat Tamil Nadu – hoofdstad Chennai, voorheen Madras – is gelegen aan de zuidoostkant van India. Het beslaat een gebied van 130.000 km² en heeft een bevolkingsaantal van 63 miljoen. ‘Solidair met India’ ondersteunt in Tamil Nadu ontwikkelingsprojecten voor onder meer ‘dalits’ (‘kastelozen’ of ‘onaanraakbaren’), arme boeren op het platteland en dagloners in de grote steden, zoals in de leerlooierijen van Trichy.