Onderdak, voeding en gezondheidszorg voor 145 jongens kostschool Gulbarga

Soort project: Sociaal werk
Deelstaat: Karnataka
Projectnummer: 36113

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Voor € 147,- per jaar geeft u een jongen onderdak, voeding, schoolmaterialen en medische zorg.

In deze zeer arme achtergebleven regio, werkt de tribale bevolking als seizoenarbeider (dagloner) op landbouwbedrijven van grootgrondbezitters. In het internaat verblijven 145 jongens, afkomstig uit 35 dorpen in de wijde omtrek. Naast onderdak en maaltijden, krijgen ze begeleiding in hun persoonlijke ontwikkeling, studievaardigheden, gezondheid, hygiëne en zelfredzaamheid. Deze kinderen wonen te ver weg of hun ouders kunnen thuis niet voor hen zorgen. Overdag volgen ze onderwijs op de naastgelegen Berny School. Hiermee grijpen ze de kans aan om uit hun achterstandspositie te komen en een betere toekomst te creëren voor henzelf en hun familie.

Voor 2024 is nog nodig € 5.261,-. U voorziet een jongen van onderdak, voeding, schoolmaterialen en medische zorg voor € 147,- per jaar.

Karnataka

De deelstaat Karnataka, vroeger bekend als Mysore, ligt aan de westkant van het Deccan Plateau. Met een bevolking van ruim 53 miljoen mensen en een oppervlakte van 192.204 km² behoort Karnataka tot de grotere deelstaten van India. Bangalore, de hoofdstad van Karnataka, is een moderne stad met high-tech industrie. ‘Solidair met India’ ondersteunt ontwikkelingsprojecten onder meer in Bangalore en in achtergebleven plattelandsgebieden van N.R.Pura en Gulbarga. Gulbarga is een zeer arme, achtergebleven regio. Het analfabetisme is hoog. Veel kinderen werken in kleine winkeltjes of in de landbouw.