Ontwikkeling van vrouwen in de sloppenwijken van Indore

Soort project: Onderwijs, Gezondheidszorg, Sociaal werk, Werk & Inkomen
Deelstaat: Madya Pradesh
Projectnummer: 34910

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Met € 37,- geeft u een kind een heel jaar avondschool.

Binnen de arme en achtergestelde bevolking in de sloppenwijken van Indore, is het slecht gesteld met de positie van de vrouwen. Ze zijn ongeletterd en hebben vaak geen enkele vorm van onderwijs gehad. Hierdoor hebben ze onvoldoende inkomsten en gebrek aan eten, waardoor gezondheidsproblemen ontstaan.

Dit project zorgt voor een betere gezondheid, werk en inkomen voor ruim 450 achtergestelde vrouwen én onderwijs voor 180 kinderen in zes sloppenwijken van Indore. Via zelfhelpgroepen wordt de positie van vrouwen verbeterd. Zij krijgen een training en gaan vervolgens aan het werk, zodat het inkomen van hun gezin verbetert en ze economisch onafhankelijk worden. De kinderen krijgen onderwijs op de avondschool, zodat ze leren lezen en schrijven en gemotiveerd worden om naar een reguliere school te gaan.

Dit project levert stap voor stap een bijdrage aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van de vrouwen in zes sloppenwijken.

De jaarlijkse kosten bedragen € 15.625,-. Voor € 2.600,- steunt u het project in één sloppenwijk. In 2024 is nog nodig € 1.625,-

Madya Pradesh

Madhya Pradesh, met als hoofdstad Bhopal, gelegen in centraal India, is met een oppervlakte van 308.000 km² en ruim 61 miljoen inwoners, Indiaas derde grootste deelstaat. ‘Solidair met India’ ondersteunt uiteenlopende projecten in Madhya Pradesh, onder meer in Jamtara – de plaats waar de abdij van de Norbertijnen is gevestigd-, de nabijgelegen miljoenenstad Jabalpur en in Indore, eveneens een miljoenenstad.