Schoolgeld kleuters Indara

Soort project: Onderwijs
Deelstaat: Uttar pradesh
Projectnummer: 33050

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Met € 95,- zorgt u dat een kind een heel jaar naar deze school kan.

Indara ligt in het oosten van Uttar Pradesh. In Uttar Pradesh wonen veel dalits, Zij nemen in de Indiase samenleving de meest ondergeschikte plaats in. De levensomstandigheden van deze agrarische bevolking zijn zwaar, en vooral meisjes zijn erg kwetsbaar. Door gebrek aan kennis over hygiëne en voeding ontstaan er ziektes en andere gezondheidsproblemen.

Analfabetisme komt veel voor, vooral bij vrouwen en meisjes. Dit wordt veroorzaakt door de traditionele achterstelling van vrouwen (de vrouw staat ten dienste van de man) en de strenge scheiding van seksen. De achtergestelde positie van vrouwen is zelfs zichtbaar in de bevolkingsstatistieken. Hun levensverwachting is fors lager dan die voor mannen, vanwege de al van kinds af aan sterk achtergestelde positie, de vroege vruchtbaarheid en het hoge sterftecijfer tijdens zwangerschap of geboorte. Ongeletterdheid en enorme armoede vormen de hoofdoorzaken van deze achtergestelde positie van vrouwen. De school in Indara helpt om deze achterstand te verminderen. De school staat goed aangeschreven en de ouders zijn bereid om hun kinderen naar school te laten gaan om hun kinderen een betere toekomst te geven.

Hoe jonger de kinderen naar school gaan, hoe beter ze de lessen kunnen volgen en de school met succes kunnen afmaken. Met dit project betalen we het schoolgeld voor de kinderen van 4 tot 6 jaar. Daarmee halen we de drempel weg voor de armste ouders en kunnen hun kinderen toch naar school. Op weg naar een betere toekomst.

De jaarlijkse kosten bedragen € 2.875,-. Er is nog nodig € 2.345,-

Uttar pradesh

Uttar Pradesh – hoofdstad Lucknow – een van de noordelijke deelstaten, is wat oppervlakte betreft (236.286 km2) de vierde deelstaat van India en met een bevolking van ruim 170 miljoen een van de dichtstbevolkte regio’s. Het gebied wordt als het ware ‘omkranst’ door de Ganges en de Yamuna, de twee heilige rivieren uit de Indiase mythologie. ‘Solidair met India’ ondersteunt projecten op het achtergebleven platteland, met name in Indara, Ghosi en MIrpur: drie dorpen waar de Norbertijnen zich al vele jaren inzetten voor goed onderwijs en verbetering van de sociale condities. Daarnaast zijn er medische posten. In het gebied wonen veel dalits. Zij nemen in de Indiase samenleving de meest ondergeschikte plaats in. De levensomstandigheden van deze agrarische bevolking zijn zwaar, en vooral meisjes zijn erg kwetsbaar. Door gebrek aan kennis over hygiëne en voeding ontstaan er ziektes en andere gezondheidsproblemen. Analfabetisme komt veel voor, vooral bij vrouwen en meisjes. Dit wordt veroorzaakt door de traditionele achterstelling van vrouwen (de vrouw staat ten dienste van de man) en de strenge scheiding van seksen. De achtergestelde positie van vrouwen is zelfs zichtbaar in de bevolkingsstatistieken. Hun levensverwachting is fors lager dan die van mannen, vanwege de al van kinds af aan sterk achtergestelde positie, de vroege vruchtbaarheid en het hoge sterftecijfer tijdens zwangerschap of geboorte. Ongeletterdheid en enorme armoede vormen de hoofdoorzaken van deze achtergestelde positie van vrouwen.