Bestrijding tuberculose in dorpen rondom Jamtara

Soort project: Gezondheidszorg
Deelstaat: Madya Pradesh
Projectnummer: 31611

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Voor € 25,- per jaar ondersteunt u tbc bestrijding in één dorp.

De Norbertijnen van Jamtara hebben een programma opgezet om tuberculose te bestrijden. Er worden zo’n 200 dorpen bezocht om te kijken of tbc aanwezig is. Als dit zo is, krijgen de betrokkenen medicijnen van de overheid. Zij worden gedurende het gehele genezingsproces voorgelicht en begeleid en als dat nodig is, krijgen ze ook voedingssupplementen. Zo kunnen besmette personen werken aan hun herstel en wordt verdere verspreiding van de ziekte voorkomen.

Voor 2024 is nog een bedrag nodig van € 2.635,-

De maatschappelijk werkers organiseren medische kampen in de dorpen om symptomen van tbc op te sporen bij de bewoners.  Ze werken samen met het dorpsbestuur, de lokale politie, zelfhulpgroepen, religieuze leiders, politieke leiders om tbc uit te roeien. Ze maken dorpsbewoners bewust door advertenties en publicaties in de media en flyers. In dorpshuizen geven ze voorlichting over de symptomen, oorzaken, diagnose en de mogelijkheid tot gratis behandeling door de overheid. Ook bezoeken ze mensen thuis. Hierdoor zijn de afgelopen jaren veel mensen getest en genezen, zodat ze hun leven weer kunnen oppakken.

Madya Pradesh

Madhya Pradesh, met als hoofdstad Bhopal, gelegen in centraal India, is met een oppervlakte van 308.000 km² en ruim 61 miljoen inwoners, Indiaas derde grootste deelstaat. ‘Solidair met India’ ondersteunt uiteenlopende projecten in Madhya Pradesh, onder meer in Jamtara – de plaats waar de abdij van de Norbertijnen is gevestigd-, de nabijgelegen miljoenenstad Jabalpur en in Indore, eveneens een miljoenenstad.