Gezondheidsprogramma 700 vrouwen, kinderen en senioren Keolari

Soort project: Gezondheidszorg, Sociaal werk, Noodhulp
Deelstaat: Madya Pradesh
Projectnummer: 31721

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Met € 25,- helpt u één vrouw, kind of oudere.

Dit programma richt zich op verbetering van de gezondheid en medische zorg van 700 vrouwen, kinderen en ouderen. Het bestaat uit vier onderdelen:
* Medische zorg en voeding voor zwangere vrouwen en pasgeboren kinderen.
* Hulp, advies en verwijzing bij specifieke vragen over gezondheid en diagnoses.
* Verstrekking van voedingssupplementen en medicijnen aan ouderen.
* Bespreekbaar maken van seksueel overdraagbare ziekten en hoe daarmee om te gaan.

De nood is hoog. Voor 2024 is nog nodig € 12.566,-. Voor € 25,- helpt u één vrouw, kind of oudere.

De regio rond Keolari is een afgelegen agrarisch gebied waar veel arme gezinnen wonen, voornamelijk tribals van de Gond-stam. De mannen verdienen amper de kost als dagloner voor zaai- en oogstwerk bij grootgrondbezitters. Net als hun vrouwen hebben ze nauwelijks opleiding gehad. Maar liefst 59,2 % is analfabeet. Ze sturen hun kinderen niet naar school, zodat ze kunnen werken op het land. Hierdoor is deze regio al eeuwenlang zowel sociaal als economisch achtergebleven. Daarom is er een dringende behoefte aan informatie over gezondheidskwesties en acute medische hulp.

Om hun kinderen een betere toekomst te bieden, zijn de norbertijnen in 2009 een school gestart met 20 leerlingen, die inmiddels is uitgegroeid tot ruim 800 leerlingen. Naast hun werk op de school, zetten de Zusters van de St. Joseph Vas zich in voor de ontwikkeling van vrouwen en kinderen in deze regio. Zij bieden bijles en huiswerkbegeleiding via avondscholen en organiseren zelfhulpgroepen voor vrouwen.

Madya Pradesh

Madhya Pradesh, met als hoofdstad Bhopal, gelegen in centraal India, is met een oppervlakte van 308.000 km² en ruim 61 miljoen inwoners, Indiaas derde grootste deelstaat. ‘Solidair met India’ ondersteunt uiteenlopende projecten in Madhya Pradesh, onder meer in Jamtara – de plaats waar de abdij van de Norbertijnen is gevestigd-, de nabijgelegen miljoenenstad Jabalpur en in Indore, eveneens een miljoenenstad.