Beroepsopleiding voor jongeren met gehoorproblemen in Mumbai-Nerul

Soort project: Onderwijs, Werk & Inkomen
Deelstaat: Maharashtra
Projectnummer: 35300

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Voor € 165,- geeft u een jongere met gehoor- en/of spraakproblemen deze beroepsopleiding.

Jongeren met een auditieve en/of communicatieve beperking hebben in India weinig kans op ontwikkeling en werk. Vaak stoppen ze gefrustreerd met school. In Mumbai-Nerul is Matru Milan Vikas Kendra daarom gestart met speciale klassen met gekwalificeerde leerkrachten om leerlingen bij te spijkeren tot de 11e en 12 grade. Tegelijkertijd met de groei in kennis en vaardigheden, neemt hun zelfvertrouwen toe.

Aansluitend gaat nu een middelbare beroepsopleiding Commercie van start voor 50 studenten met gehoor- en/of spraakproblemen. Dit is een drie jarig programma met lessen Engels, boekhouden, wiskunde, commerciële kennis/vaardigheden en ICT. Het leidt op tot een staatsexamen, zodat ook zij aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt met een landelijk erkend diploma.

De jaarlijkse kosten voor de totale opleiding zijn € 38.560,-. Voor 2024 is nog nodig € 8.482,-. Voor € 165, geeft u een kwetsbare jongere deze beroepsopleiding.

Maharashtra

Wat betreft oppervlakte (308.000 km²) en inwonersaantal (ruim 112 miljoen) komt de deelstaat Maharashtra qua grootte op de tweede plaats in India. De hoofdstad Mumbai, van oorsprong een verzameling van zeven eilandjes, is een verhaal van landaanwinning: het totale eiland is 23 kilometer lang en 3 kilometer breed. Met zijn 23 miljoen inwoners heeft Mumbai tevens de grootste concentratie van handel en industrie in India. Er zijn enorme sloppenwijken.