Beroepsopleiding ICT en Engels in Mumbai

Soort project: Onderwijs
Deelstaat: Maharashtra
Projectnummer: 35919

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Voor € 80,- geeft u een jongere deze beroepsopleiding.

Voor jonge mensen zijn basiskennis van computers, gesproken Engels en levensvaardigheden erg belangrijk om een baan te krijgen. Sociaal centrum BECC werkt al sinds 1974 met kansarme mensen middenin de sloppenwijken van Bandra East in Mumbai. Zowel kinderen als (jong) volwassenen spreken de lokale taal en hebben geen toegang tot computers en gesproken Engels. De ouders zijn vaak migranten die voor werk naar de stad verhuisd zijn. Als analfabeet werken ze als dagloner in kleine bedrijfjes en ze kunnen hun kinderen niet helpen om vaardigheden te ontwikkelen die van pas komen bij het zoeken naar banen op kantoor bij overheid en bedrijfsleven.

Dit project zorgt ervoor dat 100 jongeren:

  • Digitale vaardigheden en ICT leren
  • Onderwijs krijgen in gesproken en geschreven Engels.
  • Via interactieve sessies levensvaardigheden opdoen, zodat hun zelfvertrouwen groeit. Dit betreft zelfkennis en -reflectie, persoonlijke verzorging, werken in teamverband, conflict beheersen en onderhandelen.

Hierdoor zijn ze toegerust om te werken aan een betere toekomst, met een baan die inkomen biedt voor onderhoud van zichzelf en hun gezin.

Voor 2024 is nog nodig € 8.147,-. Voor € 80,- geeft u een jongere deze beroepsopleiding.

Maharashtra

Wat betreft oppervlakte (308.000 km²) en inwonersaantal (ruim 112 miljoen) komt de deelstaat Maharashtra qua grootte op de tweede plaats in India. De hoofdstad Mumbai, van oorsprong een verzameling van zeven eilandjes, is een verhaal van landaanwinning: het totale eiland is 23 kilometer lang en 3 kilometer breed. Met zijn 23 miljoen inwoners heeft Mumbai tevens de grootste concentratie van handel en industrie in India. Er zijn enorme sloppenwijken.