Avondschool voor kinderen in de dorpen rond NR Pura

Soort project: Onderwijs
Deelstaat: Karnataka
Projectnummer: 36926

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

U helpt één kind op deze avondschool voor € 64,- per jaar.

In de dorpen rond NR Pura – India zijn ouders laaggeletterd. Zij kunnen hun kinderen niet helpen met de studie, waardoor zij voortijdig stoppen met school. Via dit project krijgen 90 meisjes en jongens in kleine groepen van 15 kinderen bijles en huiswerkbegeleiding in hun eigen dorpje, zodat de ouders erop kunnen vertrouwen dat ze er zelf veilig naar toe kunnen lopen. Zo kunnen ze de lessen op school bijbenen, waardoor de resultaten verbeteren en hun zelfvertrouwen groeit.

Na schooltijd krijgen ze bijles en huiswerkbegeleiding. Ook krijgen ze wat te eten. Alle leerlingen krijgen één keer per jaar studiemateriaal – notitieboekjes, lei, pen, potloden, puntenslijper, gum, rubber, weegschaal en blokken. Naast de bijles en huiswerkbegeleiding krijgen de kinderen persoonlijke vorming, er worden wedstrijden georganiseerd en ook festivals gevierd.

Deze studiehulp zorgt ervoor dat arme studenten de lessen op school kunnen volgen. Omdat hun ouders geen opleiding hebben gehad, kunnen ze thuis de vragen over de lesstof niet beantwoorden. In hun eenkamerwoning is geen plek om huiswerk te maken en /of geen elektriciteit, dus geen licht ’s avonds.

Voor 2024 is nodig € 5.720,-. U helpt één kind op deze avondschool voor € 64,- per jaar.

Karnataka

De deelstaat Karnataka, vroeger bekend als Mysore, ligt aan de westkant van het Deccan Plateau. Met een bevolking van ruim 53 miljoen mensen en een oppervlakte van 192.204 km² behoort Karnataka tot de grotere deelstaten van India. Bangalore, de hoofdstad van Karnataka, is een moderne stad met high-tech industrie. ‘Solidair met India’ ondersteunt ontwikkelingsprojecten onder meer in Bangalore en in achtergebleven plattelandsgebieden van N.R.Pura en Gulbarga. Gulbarga is een zeer arme, achtergebleven regio. Het analfabetisme is hoog. Veel kinderen werken in kleine winkeltjes of in de landbouw.