Werk & inkomen, onderwijs en gezondheidszorg in 12 achtergebleven dorpen in het Hardoi district

Soort project: Onderwijs, Gezondheidszorg, Sociaal werk, Werk & Inkomen
Deelstaat: Uttar pradesh
Projectnummer: 33506

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

De Ursulinenzusters bieden hulp aan 12 dorpen in het Hardoi district in het noorden van India. Er is analfabetisme, de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is groot en er is weinig kennis op het gebied van hygiëne. Ook heerst er veel bijgeloof. Voor vrouwen zijn er zelfhulpgroepen opgericht, waarin ze gestimuleerd en getraind worden om zelf inkomen te gaan verdienen. Zo worden ze economisch onafhankelijk en kunnen ze zorgen voor hun gezin.

Verder worden ze bewust gemaakt van hun rechten en krijgen ze (voorlichting over) gezondheidszorg, begeleiding in de zwangerschap en hun kinderen worden ingeënt.  Tevens is er een alfabetiseringsprogramma voor kinderen, zodat ze alsnog naar school kunnen.

De kosten voor 2024 zijn € 7.080,-.Voor € 650,- helpt u 15 vrouwen in één dorp.

In dit filmpje zie je hoe het dagelijkse leven in het dorpje Kandulna eruit ziet.

Uttar pradesh

Uttar Pradesh – hoofdstad Lucknow – een van de noordelijke deelstaten, is wat oppervlakte betreft (236.286 km2) de vierde deelstaat van India en met een bevolking van ruim 170 miljoen een van de dichtstbevolkte regio’s. Het gebied wordt als het ware ‘omkranst’ door de Ganges en de Yamuna, de twee heilige rivieren uit de Indiase mythologie. ‘Solidair met India’ ondersteunt projecten op het achtergebleven platteland, met name in Indara, Ghosi en MIrpur: drie dorpen waar de Norbertijnen zich al vele jaren inzetten voor goed onderwijs en verbetering van de sociale condities. Daarnaast zijn er medische posten. In het gebied wonen veel dalits. Zij nemen in de Indiase samenleving de meest ondergeschikte plaats in. De levensomstandigheden van deze agrarische bevolking zijn zwaar, en vooral meisjes zijn erg kwetsbaar. Door gebrek aan kennis over hygiëne en voeding ontstaan er ziektes en andere gezondheidsproblemen. Analfabetisme komt veel voor, vooral bij vrouwen en meisjes. Dit wordt veroorzaakt door de traditionele achterstelling van vrouwen (de vrouw staat ten dienste van de man) en de strenge scheiding van seksen. De achtergestelde positie van vrouwen is zelfs zichtbaar in de bevolkingsstatistieken. Hun levensverwachting is fors lager dan die van mannen, vanwege de al van kinds af aan sterk achtergestelde positie, de vroege vruchtbaarheid en het hoge sterftecijfer tijdens zwangerschap of geboorte. Ongeletterdheid en enorme armoede vormen de hoofdoorzaken van deze achtergestelde positie van vrouwen.