Medische hulp bij zwangerschap, slangenbeten en malaria in Mirpur

Soort project: Gezondheidszorg, Noodhulp
Deelstaat: Uttar pradesh
Projectnummer: 33400

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Met € 127,- zorgt u dat een vrouw deskundige zwangerschapscontrole en hulp bij de bevalling krijgt.

Mirpur is een klein dorp gelegen in de hoogvlakte van het Mau-district in het noorden van India. De bevolking bestaat veelal uit kleine, arme boeren. De leefomstandigheden zijn zwaar en vooral meisjes zijn erg kwetsbaar. Gebrek aan kennis over hygiëne en eigen eetgewoontes zijn de oorzaak van ziektes en andere gezondheidsproblemen.

De verpleegkundige in de Medische Post in Mirpur geeft zowel eerste hulp aan een groot aantal arme, behoeftige mensen in de directe omgeving, als de leerlingen van de school en het meisjesinternaat. De apotheek voorziet in een dringende behoefte, net als de regelmatige check up van zwangere vrouwen en de hulp bij bevallingen. Verder worden er vruchtbaarheidsbehandelingen gegeven, oogmetingen verricht, polio vaccinaties verstrekt en krijgen kinderen met een beperking fysiotherapie. Bovendien wordt voorlichting gegeven over voeding en natuurlijke supplementen.

Hiervoor is een bedrag nodig van € 2.255,-

Het gebouw is aan renovatie toe, waarbij de verloskamer wordt voorzien van tegels op de vloer en de wanden. Er komt een kamer met 4 tot 6 bedden met aangrenzende toiletten; een klein laboratorium en een apotheek. Kijk hier voor meer informatie.

Uttar pradesh

Uttar Pradesh – hoofdstad Lucknow – een van de noordelijke deelstaten, is wat oppervlakte betreft (236.286 km2) de vierde deelstaat van India en met een bevolking van ruim 170 miljoen een van de dichtstbevolkte regio’s. Het gebied wordt als het ware ‘omkranst’ door de Ganges en de Yamuna, de twee heilige rivieren uit de Indiase mythologie. ‘Solidair met India’ ondersteunt projecten op het achtergebleven platteland, met name in Indara, Ghosi en MIrpur: drie dorpen waar de Norbertijnen zich al vele jaren inzetten voor goed onderwijs en verbetering van de sociale condities. Daarnaast zijn er medische posten. In het gebied wonen veel dalits. Zij nemen in de Indiase samenleving de meest ondergeschikte plaats in. De levensomstandigheden van deze agrarische bevolking zijn zwaar, en vooral meisjes zijn erg kwetsbaar. Door gebrek aan kennis over hygiëne en voeding ontstaan er ziektes en andere gezondheidsproblemen. Analfabetisme komt veel voor, vooral bij vrouwen en meisjes. Dit wordt veroorzaakt door de traditionele achterstelling van vrouwen (de vrouw staat ten dienste van de man) en de strenge scheiding van seksen. De achtergestelde positie van vrouwen is zelfs zichtbaar in de bevolkingsstatistieken. Hun levensverwachting is fors lager dan die van mannen, vanwege de al van kinds af aan sterk achtergestelde positie, de vroege vruchtbaarheid en het hoge sterftecijfer tijdens zwangerschap of geboorte. Ongeletterdheid en enorme armoede vormen de hoofdoorzaken van deze achtergestelde positie van vrouwen.