Nieuwe projectcoördinator in India: Raimant Prahabar

2022.01.09_Overdracht Project Coordinatie India van Fr. Xavier (rechts) naar Fr. Raimant (midden)_

Op 9 januari 2022 heeft Father Raimant Prabahar in India de projectcoördinatie overgenomen van Father Francis Xavier. Een mooie uitdaging voor de Norbertijn die in 2015 tot priester is gewijd en woont en werkt vanuit de abdij van Jamtara – Jabalpur. Wie is hij en wat is zijn achtergrond?

Raimant (foto midden): “Ik ben geboren in Tamil Nadu, in het zuiden van India. Ik ben 35 jaar en heb een jongere broer. Toen ik 16 was werd ik lid van de Norbertijnse Orde en heb een Bachelor studie sociologie en onderwijs gedaan. Van 2016 tot 2018 werkte ik als assistent leraar en public relations medewerker bij de St. Norbert English Medium School in Indara. Daarnaast werkte ik als maatschappelijk werker aan projecten voor de allerarmsten in het nabijgelegen Mirpur en Ghosi. Geweldig om een lach op het gezicht te zien van mensen die zicht krijgen op een fatsoenlijk leven.

In juni 2018 ben ik verhuisd naar de abdij van Jamtara en werd assistent projectcoördinator van Fr. Xavier. Samen met hem en directeur Joke van Zutphen, heb ik meerdere malen de projecten in heel India bezocht. Vanwege Covid hebben we sinds 2020 online overleg met haar opvolger directeur Anja Bekkers. En vanaf januari dit jaar ben ik Fr. Xavier opgevolgd als projectcoördinator.”

Wat zijn de ervaringen tot nu toe?

“Het geeft veel voldoening om samen met Solidair met India te werken om het leven van behoeftige mensen beter te maken. Ik ga het liefst het veld in om verlaten weeskinderen, meisjes, vrouwen, gehandicapten en oude mensen te helpen. Wat ik moeilijk vind, is dat er meer mensen onze hulp verdienen dan de financiën toelaten.

Naast de projectactiviteiten luister ik graag naar goede muziek, lees inspirerende boeken en ben geïnteresseerd in werken met de nieuwste media. Graag bedank ik alle donateurs voor hun liefde en steun om het leven van de armste mensen in India beter te maken.”

Anderen lezen ook