Skip to main content

Vastenaktie 2015 geslaagd

By 27 mei 2015september 16th, 2015Geen categorie

Tijdens  de Vastenaktie 2015 werd ruim 24.000 euro opgehaald voor projecten van Stichting Solidair met India in de Godavarykolonie. Voor dit bedrag worden onder meer toiletten en waterputten gerealiseerd. De gezamenlijke Norbertijnen parochies Heeswijk, Dinther, Loosbroek, Berlicum-Middelrode, Tilburg, Engelen, Bokhoven, Hierden en de Abdijkerk van Berne sloegen ook dit jaar weer succesvol de handen ineen.

De opbrengst van de Vastenaktie gaat naar de Godavarykolonie in het Wayanad district, in het noorden van de Indiase deelstaat Kerala. Het is een van de minst ontwikkelde gebieden; 90% van de bevolking is afhankelijk van de landbouw en werkt als dagwerker tegen een zeer laag loon. Deze migranten hebben geen eigen land om te cultiveren. 2 Maaltijden per dag is eerder uitzondering dan regel.

Projecten

In de kolonie leven op dit moment 325 families en 3.200 mensen. Tot voor kort waren er nauwelijks sanitaire voorzieningen. Mensen deden hun behoeftes in de openbare ruimte, wat werkelijk een probleem is voor de veiligheid en een veroorzaker is van allerlei ziektes. Dankzij de opbrengst worden er 35 nieuwe toiletten gerealiseerd.

Daarnaast worden er drie waterputten geslagen. De Godavari-stam is voor water afhankelijk van de rivier. Zij baden hierin, wassen hun kleren en gebruiken het als drinkwater. Ditzelfde rivierwater is ook verantwoordelijk voor het verspreiden van ziektes.

Ook gaat er geld naar de scholing van kinderen. Zo’n 50 extra kinderen kunnen nu gebruik maken van onderwijs, waardoor zij betere toekomstmogelijkheden hebben.

Door het opstarten van een geitenboerderij worden 50 gezinnen aan extra inkomen geholpen. De melkopbrengst wordt onderling verdeeld.

Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen!

Afbeelding2