Via dit project zetten de Norbertijnen van Jamtara sociaal werkers in die zorgen voor tbc-bestrijding, medische zorg, buitenschools onderwijs voor kinderen die buiten de boot dreigen te vallen en werkgelegenheidsprojecten in Jogni, Madya Pradesh – India.

De jaarlijkse kosten voor dit project zijn € 4.950,-. In 2022 is nog nodig € 495,-.

Op het platteland in Madya Pradesh heerst enorme armoede. Met dit project worden kastelozen geholpen door buitenschools onderwijs voor hun kinderen. Verder organiseren ze medische kampen om symptomen van tbc op te sporen bij de bewoners van 180 dorpen. Ze werken samen met het dorpsbestuur, de lokale politie, zelfhulpgroepen, religieuze leiders, politieke leiders om tbc uit te roeien. Ze maken dorpsbewoners bewust door advertenties en publicaties in de media en flyers. In dorpshuizen geven ze voorlichting over de symptomen, oorzaken, diagnose en de mogelijkheid tot gratis behandeling door de overheid. Ook bezoeken ze mensen thuis.

Inkomen door werk

Verder helpen ze vrouwen aan werk, zodat ze zelf een inkomen kunnen verdienen voor hun gezin. Ze vormen en begeleiden 14 zelfhulpgroepen, waarin vrouwen geld bij elkaar leggen om samen een bankrekening te kunnen openen en geld te kunnen lenen. Met dit microkrediet helpen de vrouwen elkaar om beurten met het opzetten van een winkeltje, een kapsalon, het kopen van geiten, het maken van bakstenen, het kweken en verkopen van groenten.

Vermiste kinderen opsporen

Ook helpen ze arme dorpelingen om de nodige certificaten van de overheid te krijgen tegen een minimale vergoeding. Dit ervaren ze als een grote steun. Bovendien helpen ze de jeugdpolitie door vermiste kinderen op te sporen en te zorgen voor veilig onderdak. Denk daarbij aan bedelaars, wezen, verstandelijk gehandicapte en verwarde kinderen. 

Ja, ik steun dit project

Project 31901
  • U kunt vanaf 10 euro doneren. Uw gift wordt goed besteed.
  • € 0,00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.