Mobiele naaicursussen in NR Pura

Soort project: Werk & Inkomen
Deelstaat: Karnataka
Projectnummer: 36911

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Voor € 200,- zorgt u dat één vrouw een professionele naaicursus krijgt.

De mensen in de regio NR Pura zijn erg arm. Velen van hen zijn dagloners of boeren die op hun kleine stukje land werken. Met het minimumloon en het lage inkomen uit de landbouw moeten de mensen zich zien te redden. Door dit project kunnen plattelandsvrouwen naaicursussen volgen in hun eigen dorp, zodat ze niet ver hoeven te reizen. Gedurende zes maanden krijgen twaalf vrouwen een training, waarna zijn ze in staat om een inkomen te verdienen. Dit maakt ze zelfstandig en ze krijgen weer hoop en energie om te werken aan een betere toekomst. Vervolgens verhuizen de naaimachines en krijgt een nieuwe groep vrouwen in een ander dorp de naailes.
De totale kosten voor 2023 bedragen € 2.535,-. Er is nog een bedrag nodig van € 2.253,-. U zorgt dat één vrouw een professionele naaicursus krijgt voor € 200,-

Karnataka

De deelstaat Karnataka, vroeger bekend als Mysore, ligt aan de westkant van het Deccan Plateau. Met een bevolking van ruim 53 miljoen mensen en een oppervlakte van 192.204 km² behoort Karnataka tot de grotere deelstaten van India. Bangalore, de hoofdstad van Karnataka, is een moderne stad met high-tech industrie. ‘Solidair met India’ ondersteunt ontwikkelingsprojecten onder meer in Bangalore en in achtergebleven plattelandsgebieden van N.R.Pura en Gulbarga. Gulbarga is een zeer arme, achtergebleven regio. Het analfabetisme is hoog. Veel kinderen werken in kleine winkeltjes of in de landbouw.