Hulp aan ouderen in de sloppenwijken van Mumbai

Soort project: Sociaal werk
Deelstaat: Maharashtra
Projectnummer: 35915

Ja, ik steun dit project

U kunt doneren vanaf €10,-. Uw donatie wordt goed gebruikt!

Met € 104,- zorgt u voor een heel jaar hulp aan één oudere.

Inwoners van de sloppenwijken in Bandra East – Mumbai, hebben weinig tot geen inkomsten en zijn erg kwetsbaar. Oudere mensen worden verlaten, verwaarloosd, krijgen geen medische zorg en zijn onvoldoende in staat om voor zichzelf te zorgen. Via dit project worden jaarlijks 50 senioren geselecteerd die het meest dringend hulp nodig hebben. Zij krijgen betere gezondheidszorg, voorlichting over hygiëne en voedselveiligheid, voedzaam eten wordt verstrekt en (indien nodig) medicijnen.

Een daarvan is Kalpana. Zij is 75 jaar en woont in een klein vertrek samen met haar echtgenoot. Ze kan niet lopen en heeft veel verzorging nodig. Een sociaal werker en dokter bezoeken haar thuis. Van de verstrekte voedselpakketten en medicijnen knapt ze op en krijgt ze weer een menswaardig leven.

Het probleem is enorm. Met € 104,- zorgt u voor een heel jaar hulp aan één oudere.

Maharashtra

Wat betreft oppervlakte (308.000 km²) en inwonersaantal (ruim 98 miljoen) komt de deelstaat Maharashtra qua grootte op de tweede plaats. De hoofdstad Mumbai, van oorsprong een verzameling van zeven eilandjes, is een verhaal van landaanwinning: het totale eiland is 23 kilometer lang en 3 kilometer breed. Met zijn 12,6 miljoen inwoners heeft het tevens de grootste concentratie van handel en industrie in India. Er zijn enorme sloppenwijken.